Őrvidéki és muravidéki könyvek, szerzők és kiadók a Kárpátia Könyvesház standján

Debrecen - Dósa Nádor tér - Debreceni Ünnepi Könyvhét Dósa Nádor tér, Debrecen

25 külhoni magyar – köztük egy lendvai és egy alsóőri - könyvkiadó, több mint 120 új könyvcím, 10 író-olvasó találkozó – a Debreceni Ünnepi Könyvhéten, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárral együttműködve, a Kárpátia Könyvesház standján, Magyarország legreprezentatívabb külhoni könyves seregszemléjét valósítjuk meg. Az őrvidéki és muravidéki könyvkiadók friss termését, dedikálással egybekötött bemutatón ismertetjük meg a nagyközönséggel.

Lehár 145 – Emlékkonferencia, könyvbemutató és kiállítás

Az Őrvidék Ház 2021. szeptember 28-án ad otthont a Lehár Emlékév következő eseményének. A 14 órakor kezdődő konferencián Lehár Antal életének bemutatásán túl, a Trianon előtti és utáni korszakot is megismerhetik a résztvevők.

Vasi ötvenhatosok – Könyvbemutató

Megyeháza Szombathely

Az Őrvidék Ház ezzel a hiánypótló kötettel tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, hőseink és mártírjaink előtt.

Az utolsó magyar király Vas Vármegyében – Konferencia és könyvbemutató

Őrvidék Ház 11-es Huszár út 40, Szombathely

Ismét érdekesnek ígérkező konferenciát és könyvbemutatót rendez az Őrvidék Ház október 27-én, Az utolsó magyar király Vas vármegyében címmel. A IV. Károly emlékét megidéző esten öt előadáson keresztül ismerhetik meg az érdeklődők a boldoggá is avatott, utolsó magyar uralkodó életét.

Fából faragott Magyarország – Kiállítás

Őrvidék Ház 11-es Huszár út 40, Szombathely

Október 30-án 10 órakor nyílik meg az Őrvidék Házban a Fából faragott Magyarország című művészeti pályázat alkotásaiból rendezett vándorkiállítás.

PÁRHUZAMOK – A polgárosodó Szombathely üzenete a mának

Őrvidék Ház 11-es Huszár út 40, Szombathely

Szombathely a Nyugat királynője, eme sokszor emlegetett jelző nyomán tekinti végig a közönségtalálkozó Szombathely, Vas vármegye székhelyének újkori történelmét. Azaz, hogy az 1920-as Trianoni döntés után mennyiben változott meg Szombathely szerepe, milyen irányt vett fejlődése.  

Tanúm az Istenem- Gróf Esterházy János mártíromsága

Őrvidék Ház 11-es Huszár út 40, Szombathely

A Kárpát-medencei Fórum programsorozat részeként közönségtalálkozóval és könyvbemutatóval idézi fel gróf Esterházy János emlékét az Őrvidék Ház. A Tanúm az Istenem című rendezvényen írók, történészek, intézményvezetők beszélnek majd a felvidéki magyar mártír politikus életútjáról.

STAFÉTA – Burgenlandi székelyek

Őrvidék Ház 11-es Huszár út 40, Szombathely

Január 14-én 17 órai kezdettel indul útjára az Őrvidék Ház 2022-es programsorozata, STAFÉTA címmel. Ezek a közéleti beszélgetős műsorok köztünk élő ismert és elismert személyek között zajlanak, akik bepillantást engednek mindennapjaikba. Mindketten önálló, különleges pályán tevékenykedő szereplői a közéletnek. Mégis mi a közös bennük? A szülőföld fontossága, az őket felnevelő közösség, az életre szóló tartás, a patriotizmus. Közéleti-kulturális rendezvényünkön ez alkalommal mester és tanítványa lesz jelen.

Staféta – Hétköznapi patrióták 2.

Őrvidék Ház 11-es Huszár út 40, Szombathely

Folytatódik a STAFÉTA - HÉTKÖZNAPI PATRIÓTÁK című rendezvénysorozatunk. A stafétát most Villányi Eszter adja át Budai Istvánnak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!