Újabb kötetek az UMIZ4Kids sorozatban

Az UMIZ Alsóőri Média és Információs Központ Többnyelvű Óvodapedagógiai Bizottsága évek óta foglalkozik gyermekkönyvek kiadásával is, az UMIZ 4 Kids gyermekkönyvsorozat immár 2010 óta létezik. A sorozat most újabb három többnyelvű kötettel bővül, a bemutatóra pénteken, október 25-én kerül sor.

Az „Umiz gyerekeknek/Umiz 4 Kids“ magyar, horvát, német nyelvű gyermekkönyveit Dowas Katalin kétnyelvű óvónő írja és rajzolja. Az elmúlt kilenc évben már több mint 30 gyermekkönyv, egy jubileumi kötet, szótár és egy magyar-német-horvát nyelvű hangoskönyv-sorozat is megjelent.

A pénteki rendezvényen három új gyermekkönyv kerül bemutatásra, egy német-horvát-angol-magyar gyermekszótár és két könyv, „A számok országa“ továbbá „A színek világa“ címmel.

Az alsóőri kultúrházban 14:30 órai kezdettel köszöntőt mondanak Liszt Klára Alsóőr polgármestere, Wagner Manfred Vasvörösvár/Rotenturm polgármestere, Schranz Erwin, a Hianz Egyesület elnöke és Zsivkovits Márton, a Felsőőri Kétnyelvű Gimnázium igazgatója.

A keretprogram – csakúgy, mint maguk a könyvek – színes és többnyelvű lesz: fellépnek az alsóőri óvodások, a táplánszentkereszti óvodások, a szentpéterfai tamburás gyermekcsoport, a pinkóci/Güttenbach elemi iskolások és a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Játékos Magyar Gyermekóra csoportjának kis tagjai is.

forrás: volksgruppen.orf.at