Irodalmi Műhely – ELŐRETOLT HELYŐRSÉG 2019. április 12.

A Vas Népében is megjelenő Előretolt Helyőrség című lap szerkesztői voltak a vendégek az ŐrvidékHáz Irodalmi Műhely című rendezvénysorozatában.

Vállalásuk, hogy jó minőségű irodalmat és képző­művészetről szóló írásokat juttassanak el a vidéki lapok olvasóihoz. A pénteki est résztvevőit a Vas Népe főszerkesztője, Lőrincz-Farkas Eszter köszöntötte. Szólt arról, hogy mennyi pozitív visszajelzést kapott, amikor 2017 végén több mint egy évtizedes kihagyás után a megyei napilapban ezen új melléklet formájában megjelentek ismét a nagyközönségnek szánt minőségi olvasmányok.

A szerkesztőktől megtudtuk: a lapcsalád a teljes Kárpát-medencét igyekszik lefedni, vagyis az anyaországiak mellett elindultak a határon túli mellékletek, így Erdélyben, Kárpátalján és hamarosan a Felvidéken is napvilágot látnak. A tervek szerint egy internetes portál fogja egyesíteni ezeket a tartalmakat, amelyek között vannak saját gyártásúak és külsős szerzők tollából valók is.

A rendezvényen megtudtuk azt is, hogy másfél év alatt több mint kétszázan publikáltak a lapban. A szerkesztők maguk is szerzők: Bonczidai Éva, az Előretolt Helyőrség felelős szerkesztője író, Nagy Koppány Zsolt prózaszerkesztő József Attila-díjas író, Farkas Wellmann ­Endre versszerkesztő József Attila-­díjas költő, Leczo Bence tördelőszerkesztő író.

Forrás: vaol.hu