Magyar zászló és címer napja 2015

A zászlók és a címerek egy közösség és annak összetartozásának fontos jelképei. Számunkra, magyar emberek számára a nemzeti jelképek különös jelentőséggel bírnak. Ennek legfőbb oka az, hogy bár Magyarország határai nem esnek egybe a magyar nemzet határaival, a nemzet ennek ellenére közös nyelvi, kulturális és történelmi hagyományainál fogva mégis egységes. Nemzeti imádságunk mellett ezért nemzeti összetartozásunk legfontosabb jelképe a magyar zászló és a nemzeti címer.

Tekintettel arra, hogy a jelenleg is használatos vízszintes sávokban elrendezett, piros fehér zöld színű lobogó és nemzeti címer az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején került használatba és elfogadásra, az Országgyűlés 45/2014. (XII. 17.) határozatában a magyar zászló és címer emléknapjául március 16-át jelölte ki.

Ez év kezdetétől a Nemzetstratégiai Kutatóintézet működteti a szombathelyi Őrvidék Házat, melynek bemutatkozó szakmai programja a magyar zászló és címer napja alkalmából rendezett tudományos konferencia.

A rendezvény a történész szakma és más rokontudományok a témában kiemelkedő kutatási tapasztalattal rendelkező képviselőit szólaltatja meg.

Média megjelenések:

Híradó…

Vas Népe Online…

Nemzetstratégiai Kutatóintézet…

Kapcsolódó galéria megtekintése…