Csörgőlabda-bajnokság – dobogós vasiak!

A csörgőlabdasport a vakok és gyengén látók számára kifejlesztett mozgásforma. A vasi megyeszékhelyen működő csapatnak ép, nem látássérült játékosai is vannak, ők lekötött szemmel vehetnek részt a játékban. A sportolók hang alapján tájékozódnak a kézilabdához hasonló elveken működő játékban – mondta el kérdésünkre Krutzler Eszter edző, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet munkatársa.

A pécsi meccsen a hazaiakkal, a Nyíregyházával és a Sárospatakkal játszottak a szombathelyiek. A végeredmény a dobogó 3. helye!

A csapatkapitány és center Kocsis Tamás, valamint Szanati Péter, a jobb szélső játékos állandó tagja a komoly eredményeket elérő együttesnek. Kiváló tagokkal büszkélkedhet a szakosztály: Szalánki Máté, Gál Bertold Sándor, Laczi Alex, Bercel László, Pákozdi Dávid, Soósné L. Júlia és Török Dávid része a csapatnak.

A Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet igazgatója, Fekete Árpád hathatós együttműködése és támogatása, valamint az ŐrvidékHáz társadalmi szerepvállalása szintén sokat számított abban, hogy ilyen jó közösség és csapat gyűlt össze, és működik sikerrel. Egyelőre a Gagarin úton edzenek, ám a pálya kicsi – ígéretet kaptak arra, hogy a most épülő Haladás Sportkomplexumban az Őrvidék SC csörgőlabda-szakosztálya is helyet kap – közölte Krutzler Eszter.

forrás: vaol.hu