Szent Márton – Hőlégballon verseny

Rengeteg érdeklődő élvezhette a Hőlégballon verseny látványosságait és a sziporkázó napsütést az elmúlt hétvégén Szombathelyen.

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az ŐrvidékHáz az I. Szent Márton Kupa Nemzetközi Hőlégballon Versenyt május 27-29 között. A háromnapos, rendkívül látványos rendezvény keretében, több helyszínről emelkedek a magasba a kettőtől nyolc fő szállítására alkalmas hőlégballonok. Ráadásul közelről is megcsodálhattuk ezeket a legrégebbi, legnagyobb, méltóságteljes repülési eszközöket.

A hőlégballon fesztivál, és verseny első eseménye is sokakat vonzott, ugyanis május 26-án, csütörtökön este a Fő téren is bemutattak hármat közülük. Voltak akik hosszú sort vártak végig azért, hogy kipróbálhassák a ”függeszkedést”,  ami azt jelenti. hogy egy több kötéllel lerögzített, pár méter magasan lebegő hőlégballon kosarába szállva élvezhették a kilátást a Főtéren összegyűlt kavalkádra.

A rendezvény nevében is benne foglaltatik a verseny szó, azaz nem csak a látványosság a cél.

A legjobb magyar női versenyző Becz Rita a harmadik helyre repült be. Az ezüstérem Molnár Csaba nyakába került. A Szent Márton Kupa legelső bajnokaként az őrbottyáni Konecsnyi  Jánost köszönthettük.

Vaol.hu

Szombathelyi7.hu

frisss.hu