Populizmus – Európa utolsó esélye?

Ezzel a címmel június 1-jén 15 órakor az ŐrvidékHázban Dr. Gyurácz Ferenc PhD a Vasi Szemle főszerkesztője egy különleges előadásra várja az érdeklődőket.

Az elmúlt két év világpolitikai fejleményei nyomán sokan úgy vélik: a liberális demokrácia után a populizmus korszaka jön el. De hogy mit is jelent a szó és a jelenség, mi a természete és szerepe, arról erősen megoszlanak a vélemények.

Gyurácz Ferenc a magyar népi írók ismerőjeként, a rendszerváltozás éveiben figyelt fel a „populizmus” kifejezés megjelenésére. Kutatásai során arra a felismerésre jutott, hogy a mind hevesebb populizmusellenesség lényege az európai népek és nemzetek felszámolására irányuló szándék. Populizmus mindaz, ami útjában áll a népek és kultúrák összekeverését célzó kitartó terveknek, melyek a kommunizmus megbukott utópiája után most a kozmopolita liberalizmus jegyében állnak előttünk. A ragaszkodás a népi, nemzeti és keresztény önazonosságunkhoz: ez maga a populizmus, és ez Európa megmaradásának talán utolsó esélye.

A sokak érdeklődését felkeltő témához bevezető gondolatokat mond Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

Forrás: frisss.hu