Rendezvény az ’56-os forradalom jegyében

Több neves vendég tartott előadást, de híradós anyagok, újságok és kiállítás is segítette a múltidézést.

Magyarország ezekben a napokban világtörténelmet írt címmel tartott konferenciát az ŐrvidékHáz. Neves vendégek szólaltak fel a rendezvényen, amely három szekcióra volt osztva. A tematikus programok során megtudhattuk milyen volt a csendőrök élete, de bepillantást nyerhettünk egy szombathelyi orvos mindennapjaiba, aki ott volt az 56-os megmozdulásokon.

A korhű jelmezek és televíziós anyagok mellett, a jeles eseményre nyomtatott Vasi Hírlapot kapott minden kedves vendég, akik közül többen azonnal el is olvasták az újságot.

A magyar kormány az idei évet az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévévé nyilvánította, és ezért szerettünk volna méltóképp megemlékezni a névtelen hősökről – mondta Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója. Sajnos sokáig tabuként kezelték és ellenforradalomnak nevezték ezt a csodát. Csoda volt, hiszen egy kis nép lázadt fel, a diktatúra ellen. Igaz rövid időre szóló győzelmet arattunk, de most a 60. évforduló alkalmával szerettük volna feleleveníteni az utókor számára.

Forrás: frisss.hu