Események betöltése

Mari története – Online könyvbemutató Bencsik Gáborral

2021.02.03./18:00 - 19:00
Az Őrvidék Ház legújabb online könyvbemutatóján Bencsik Gábor mutatja be Mari története című nagyregényét. A szerzővel Dr. Kiss Tamás beszélget. VIDEÓPREMIER: https://youtu.be/AAFHFugTbBY

A könyvről

„Ez a regény, ha úgy tetszik, családi Trianon-történet. Apai őseim délvidékiek, a Drávától délre éltek. A nagymamám viszont a pennsylvaniai (USA) Bethlehemben született. Dédanyám korábban kivándorolt, de az itt született fiát itthon hagyta, hogy majd visszajön érte, ha már odakint megélhetést talál. Haza is jött a már kint született nagyanyámmal, de visszamenni már nem tudtak, mert kitört az első világháború, ők végleg itthon maradtak, hogy aztán a falujukból át kelljen menekülniük Magyarországra. Ez a valóságos történet volt az alap, amiből megírtam egy magyar parasztasszony és két kisgyereke történetét 1915 és 1919 között.” (Bencsik Gábor)
Bencsik Gábor történelmi regénye az első világégés, majd az azt követő kaotikus mindennapok forgatagába kalauzolja el az olvasót. Mari története a kisember szemével mutatja be mindazt, amit az utókor már csak a történelemkönyvekben olvashat.

 

Bencsik Gábor

1954-ben született Budapesten. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen 1979-ben agrármérnöki, a Pécsi Tudományegyetemen 2006-ban történészdiplomát, 2010-ben PhD fokozatot szerzett. Író, újságíró, szerkesztő, a Magyar Krónika folyóirat főmunkatársa. A szépprózai művei mellett történelmi esszékötetei is megjelentek.

Dr. Kiss Tamás

Főiskolai tanár, író, festő, ökológus. 1953-ban született Szombathelyen.
1986-ban a biológiai tudományok kandidátusa. 1994-ben PhD fokozatott szerzett humánökológiából.
A Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Főiskolai Karán tanított 1991-től 2018-ig.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.02.03.
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória:
Honlap:
https://youtu.be/AAFHFugTbBY

Szervező

Őrvidék Ház