Wittner Mária: Hagyaték című könyvét mutattuk be az Őrvidék Ház legutóbbi könyves estjén. A verseskötet az 56-os szabadságharcos emlékeit gyűjti össze, Simon András művész grafikáival gazdagítva. A szerző beszélgetőtársa Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke volt. 

Saját, a szabadságról írt szerzeményével nyitotta meg Jankovics Zoltán zeneszerző Wittner Mária: Hagyaték című könyvének bemutatóját július 1-jén délután, az Őrvidék Házban.

A magyar politikus, volt országgyűlési képviselő az 1956-os forradalom idején részt vett a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában zajló fegyveres harcokban. Emiatt  halálra, később életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.1970-ben szabadult. 1991-ben a Magyar Köztársaság Nagykeresztjével tüntették ki.

Egy életszakasznak, egy korszaknak, a bajtársaknak emléket állító szerző a most bemutatott kötettel kíván lelki megbékélésre találni, de sohasem felejteni…

A 84 éves szerző nem csak a történelmi eseményekről mesélt, de saját alkotói munkájáról, a versek születéséről is. “Igazán én nem vagyok költő, de ami nagyon megérint lélekben, azt le kell írnom, ki kell, hogy jöjjön az emberből, vagy azonnal, fél óra alatt kész a vers, vagy pedig érik bennem egy darabig, és utána írom le egyhuzamban.”

Az esten köszöntőt mondott Dr. Kövér István, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezetének elnöke, a Magyarok Világszövetsége Vas Megyei Szervezetének elnöke és Dr. Székely János, szombathelyi megyéspüspök is, aki úgy fogalmazott: “Lassanként megsejtettem, hogy a magyar nép történetének leggyönyörűbb napjai lehettek az ‘56 októberi napok, amikor egy nép együtt lelkesedett, felemelte a fejét, együtt álmodta a jövőjét, amikor bátran kiállt Dávid Góliáttal szemben, kicsi parittya kövekkel, Molotov-koktélokkal ment neki a szörnyű, hatalmas ellenségnek.”

A kötetet Simon András grafikusművész alkotásai egészítik ki. A grafikus hite szerint minden művész hivatása, hogy pozitív életenergiával töltse fel azokat, akiknek javára a tehetségét kapta. Erre törekszik. Munkássága   központjában az ember és az Isten kapcsolata áll. Afrika kivételével minden földrészen volt már kiállítása. Mint mondta, Wittner Mária „Hagyaték” című verseskötetének illusztrálása nagyon megtisztelő, szép feladat volt a számára. A versek drámai tartalma mélyen megérintette.

Wittner Mária verseiből Károly Bálint drámapedagógus olvasott fel. A könyvbemutató dedikálással zárult.

Az estről készült további fotókat, illetve beszámolót karpatiakonyv.hu oldalunkon találnak.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!