Numizmatikai körünk lelkes tagjai érmek, pénzérmék, papírpénzek, részvények, kitüntetések, jelvények felkutatásával, gyűjtésével, történetük feldolgozásával, kiállítás rendezésével foglalkoznak. A találkozók során, melyekből novemberben és decemberben is tartottak egyet-egyet, megállapítják a numizmatikai tárgyak fajtáját, művészeti stílusjegyeit, származását és korát. Azonosítják a numizmatikai tárgyak anyagát, készítési technikáját, amihez egyszerűbb vizsgálati módszereket is alkalmaznak. A numizmatikai tárgyak meghatározásához aukciós és érmekatalógusokat, különféle jegykönyveket használnak.

A soproni csoport tematikája: Numizmatika-történet, Éremtan, Érem-, érmekészítés technikái és anyagai, Éremgyűjtés és gyűjtemények, Pénzelmélet, pénztörténet, Hamisítások, Műtárgyvédelem, Érem, érme a hazai műtárgypiacon.

A csoport különös figyelmet fordít a Nagy-Magyarország területéről, különösen az Őrvidékről származó numizmatikai tárgyak gyűjtésére, melyekből a 2024-es év folyamán kiállítást szerveznek.

Picture2

 

Picture3

 

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!