Bár a Szombathelyen működő Őrvidék Ház még keresi álmai otthonát, ideiglenes irodájában, partner-vendéglátó helyein és a virtuális térben már most is várja vendégeit.

A Magyar Házak Nonprofit Közhasznú Kft. nemzetpolitikai intézményhálózatának részeként, az Őrvidék Ház az Őrvidéken, a Muravidéken és Fiumében élő magyar emberek, magyar szervezetek és intézmények identitás megőrző törekvéseinek, az egységes magyar nemzethez való tartozás államhatárok feletti valóságának megéléséhez kíván teret biztosítani. Programjai révén segíti az anyaországi és a külhoni magyarok kapcsolattartását, együttműködését társadalmi-, gazdasági- és kulturális téren.

E célok elérése érdekében indítottuk el többek között a Kárpátok Bora, a Kárpát-medencei Magyar Könyves Ház és Magyar Házak Galéria projektjeinket, melyekről bővebben az orvidekhaz.hu honlapunkon olvashatnak.

Az Őrvidék Ház programjaihoz és projektjeinek bonyolításához egy olyan otthont keres, amely belvárosi környezetben, kávézó-borozónak kialakított „open spice” jellegű, közösségi tér funkciót tölt be. A tervek szerint ebben a nyílt térben, a kávézás, borozás mellett a házak által forgalmazott külhoni könyvekkel, borokkal, tájjellegű kézműves termékekkel, a házak programjaival, szolgáltatásaival találkozik majd a közönség.

Szeretnénk, ha megnyitása után, valamennyi külhoni honfitársunk otthonának érezné házunkat, addig is, ideiglenes irodánkban Farkas Csaba irodavezető várja mindazokat, akik a mai határokat átlépve Szombathelyen járnak: térjenek be hozzánk – megpihenni, tájékoztatást kérni, beszélgetni. Ha pedig szeretnének megismerkedni a Kárpát-medence magyar borvidékeinek legfinomabb boraival, látogassanak el a Csupor Étterembe, ahol Kárpát-medencei borkóstolókat rendezünk.

Addig is, ha egyetértenek célkitűzéseinkkel; ha szeretnének bővebben is megismerkedni tevékenységünkkel, programjainkkal; projektjeinkkel, keressenek bennünket a www.orvidekhaz.hu weboldalon, valamint csatlakozzanak az Őrvidék Ház Baráti Társaság Facebook-csoportjához. A csoport tagjai elsőként értesülnek rendezvényeinkről, akcióinkról, és 10 százalék kedvezményt kapnak az általunk értékesített külhoni könyvek, borok és utazások árából.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!