A Staféta – Hétköznapi patrióták című programon mindig két meghívott vendéget ismerhetnek meg az érdeklődők. A sorozat első részében Villányi Eszter, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület kórusvezetője és Mester Ákos, rendező, operatőr, vágó mutatkozott be a szombathelyi a közönségnek. Most Villányi Eszter Budai Istvánnak adta át a stafétát.

Harmonikázva jött be az Őrvidék Házba Budai István fotóművész, akinek szívügye a határon túli magyar közösségek fotózása, a magyar örökség képi megjelenítése. Az Őrvidék Ház Staféta című rendezvényének vendégeként érkezett, ahol a házigazda, dr. Villányi Eszter nyelvész köszöntötte őt, a Für Elise-t játszotta zongorán.

274600739 10223922705552908 3059093698227089785 n

A zenés hangulatmegalapozás egy kalandos életutat vezetett be, a beszélgetés során kiderült: Budai István mindig bátran követte a megérzéseit, amikor belevágott az újabb és újabb felfedezésbe. Rábahídvégről indult, gyerekkora óta fotózott. Elment és bejárta az újvilágot is, „amivel nem foglalkozott, az nincs is”- vallja ő. Végül hazatért, vajon miért?

– Mert itt van Amerika. Mert patrióta vagyok, és szeretem a hazámat.

Budai István az esten diákat is vetített azokról az érdekes emberekről, akiket élete során lencsevégre kaphatott.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!