Rendezvényünkkel a „Legnagyobb Magyar” születésének 232. évfordulóját ünnepeltük, s egy igazi különlegességgel vártuk a Széchenyi-tisztelőket. „Gróf Széchenyi István és kora” címmel Széchenyi-relikviákból összeállított kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők a gyűjtő, Vígh Róbert tárlatvezetésével.

Gróf Széchenyi István munkássága, családja és kora egy magángyűjtemény darabjain keresztül került bemutatásra a falakon elhelyezett festményekkel, a tárlókon eredeti iratokkal, a családi levelezés egyes darabjaival. A vitrinekben helyet kaptak a „Hitel” és a „Világ” című művek eredeti, német nyelvű első kiadásai, értékes Széchenyi-büstök. A könnyebb eligazodást az egyes tárgyak mellé kihelyezett QR-kódok segítik, melyek a 6000 darabos magángyűjtemény honlapjára visznek, s ott az adott relikvia részletes bemutatása olvasható.

Picture4

A kiállítás és az előadás betekintést nyújtott a legnagyobb magyar tevékenységébe, és a később kialakult Széchenyi kultusz emlékeibe. Érinti irodalmi munkásságát, fő műveit és a magánéletét, megemlítve Sopronhoz és Nagycenkhez való kötődését.

Picture3

A megjelenteket Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte.

A kiállítás 2023. november 22-ig tekinthető meg. Ezen a napon „Gróf Széchenyi István és munkássága” címmel egyújabb előadással búcsúzunk a Széchenyi-relikviáktól.

Picture2

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!