A 100 évvel ezelőtti Lajtabánság ritka postai bélyegeit, valamint az elcsatolt településekről származó képeslapok, illetve a korszak kitüntetéseit, jelképeit bemutató minikiállítás nyílt az Őrvidék Házban. A tárlat szeptember 27-től egy héten át látogatható.

A bélyegeket, valamint az őrvidéki 1910-es 20-as évekbeli képeslapokat Giczy József bocsátotta rendelkezésünkre, a későbbi korszak lapjait Kőszegfalviné Pajor Klára kölcsönözte számunkra a kiállítás idejére. A tárlatot tovább színesítette a Lehár-korabeli, 100 évesnél is idősebb kitüntetések és jelképek gyűjteménye, melyek vitéz Fonyódi László jóvoltából kerültek kiállításra. Mivel a kiállítás anyagát magángyűjtemények képezik, metekintése rendkívüli, különleges alkalom.

A tárlat a szeptember 28-án megtartott Lehár konferenciával párhuzamosan is megtekinthető volt, ezzel is gazdagítva, mintegy szemléltetve az ott elhangzott előadásokat. A tulajdonosok a kiállító vitrinek mellett állva mutatták be, magyarázták el gyűjteményük jelentőségét.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!